Alstublieft, een BESTgoed-tas voor u

In de BESTgoed-tas kunt u makkelijk uw afgedankte Boeken, kleine Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel aanbieden bij de restgoedwagen. Kringloopwarenhuis Het Goed introduceert de BESTgoed-tas in samenwerking met de gemeente Hoogeveen en Area Reiniging. De stevige tas, gemaakt van gerecycled plastic, maakt het makkelijk om spullen die nu nog vaak bij het restafval belanden, aan te bieden voor hergebruik of recycling. Geef daarom de BESTgoed-tas een plek in uw bergkast of schuur en verzamel voortaan eenvoudig uw overgebleven spullen.

Hoe werkt het?
Uw gebruikte spullen verzamelt u in de BESTgoed-tas. Het Goed haalt de BESTgoed-tas op met de restgoedwagen die eens per vier weken langskomt. U vindt de inzameldagen van de restgoedwagen op de afvalkalender op www.sorteermee.nl, www.areareiniging.nl of de afval app van Area Reiniging. Als uw BESTgoed-tas wordt opgehaald, dan ontvangt u een nieuwe in uw brievenbus.

Heeft u geen nieuwe gekregen, dan kunt u op de volgende manieren aan een nieuwe BESTgoed-tas komen:

 1. via de afval app van Area reiniging;
 2. door het ophalen van een nieuwe BESTgoed-tas bij Het Goed, Milieustraat of Gemeentewinkel;
 3. door te bellen met Het Goed op (0528) 234040.

Wat mag er in de BESTgoed-tas?

 • Boeken
  Alle boeken zijn welkom, ongeacht de staat.
 • Elektrische apparaten
  Denkt u hierbij aan artikelen met een stekker, maar ook aan alles waar een batterij of accu in zit (of zat). Voorwaarde is wel dat het in de tas past en de tas dicht kan. Ook kapotte apparaten zijn welkom.
 • Speelgoed
  Alle knuffels en speelgoed mogen in de BESTgoed-tas.
 • Textiel
  Alle textiel mag in de BESTgoed-tas: kleding, huishoudtextiel, gordijnen, lakens, dekens en lappen. Maar ook schoenen, tassen en riemen kunt u er bij doen. Ook versleten en kapot textiel mag erin, bijna alles kan worden hergebruikt. Alleen ernstig vervuild of nat textiel mag niet in de BESTgoed-tas, dit mag bij het restafval. Tip: Knoop schoenen met de veters aan elkaar vast, zodat ze bij elkaar blijven.

Voorwaarde is dat het in de tas past en de tas ook dicht kan.

Het Goed zamelt in

restgoedwagen-het-goed

Uw spullen worden door kringloopwarenhuis Het Goed ingezameld en gesorteerd. Spullen die herbruikbaar zijn, worden verkocht in de winkel aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Spullen die niet in de winkel kunnen worden verkocht, worden gerecycled. De inzameldagen vindt u op www.areareiniging.nl. U kunt ook via uw AfvalApp zien op welke dag de Restgoedwagen bij u langskomt.

Meer spullen?
Wilt u meer spullen kwijt? Dat kan. Het Goed zamelt met de restgoedwagen naast de BESTgoed-tassen ook oud papier, oud ijzer, hard plastic en elektrische apparaten tot het formaat van een kleine televisie in. Wilt u meer (grotere) spullen kwijt? Breng uw spullen dan weg naar Het Goed, Kanaalweg 2 in Hoogeveen. U kunt ook Het Goed bellen om de spullen gratis op te laten halen: (0528) 234040. Kijk voor meer informatie op de website van Het Goed.

Kick-off gebruik BESTgoed-tas

foto Jan Steenbergen en leerlingen OBS Villa Kakelbont

Op donderdag 1 september bracht wethouder Jan Steenbergen samen met leerlingen van OBS Villa Kakelbont de eerste BESTgoed-tas naar de Restgoedwagen. Dit was de officiële kick-off van deze nieuwe manier van inzamelen. Na afloop ontvingen alle leerlingen een Dopper, het ideale flesje voor het drinken van kraanwater. Met de Dopper verkleinen we de berg plastic afval.

Bestgoed-tas flyer voor de gemeente Hoogeveen

Wilt u alles nog even nalezen? Download dan onze flyer.