Bijna iedereen brengt z’n glas naar de glasbak. En dat is super, want daar wordt weer nieuw glas van gemaakt. Wist je dat glas zelfs oneindig vaak gerecycled kan worden? Het scheelt dus veel grondstoffen en energie als je je glazen flessen en potjes altijd in de glasbak gooit.

Helaas belandt er toch nog veel glas tussen het restafval, bijvoorbeeld omdat er nog een restje in zit. Het is nou eenmaal makkelijker om het gewoon in de prullenbak te gooien, dan het helemaal uit te spoelen. Wat veel mensen niet weten, is dat je het glas gerust mét restjes in de glasbak mag gooien. Ook deksels mogen er gewoon op blijven. Alleen plastic deksels kun je vooraf beter verwijderen, die kunnen bij het plastic afval.

Let wel even op dat je alleen verpakkingsglas in de glasbak gooit, dus bijvoorbeeld lege wijnflessen, sauspotten, potjes van babyvoeding en medicijnflesjes. Sneuvelt er een theeglas? Dan mag dat gewoon bij het restafval. Dit glas heeft een andere smelttemperatuur dan verpakkingsglas. Zou je het in de glasbak gooien, dan levert dat problemen op bij de recycling.