Leerlingen van OBS Villa Kakelbont en
wethouder Jan Steenbergen brengen
de eerste BESTgoed-tas naar de Restgoedwagen

Op donderdag 1 september bracht wethouder Jan Steenbergen samen met leerlingen van OBS Villa Kakelbont de eerste BESTgoed-tas naar de Restgoedwagen. Dit was de officiële kick-off van deze nieuwe manier van inzamelen. Na afloop ontvingen alle leerlingen een Dopper, het ideale flesje voor het drinken van kraanwater. Met de Dopper verkleinen we de berg plastic afval.

Een BESTgoed-tas voor alle inwoners
Alle inwoners van de gemeente Hoogeveen hebben deze week per post een BESTgoed-tas ontvangen. In de BESTgoed-tas mogen boeken, ongeacht de staat waarin ze verkeren. Ook oude elektrische apparaten kunnen erin; het gaat dan om artikelen met een stekker, maar ook alles waar een batterij of accu in zit of zat. Kapotte apparaten zijn ook welkom. Verder mag er textiel in: kleding, gordijnen, lakens, schoenen, tassen en riemen. Voorwaarde is dat het in de tas past en de tas ook dicht kan.

Het Goed zamelt in
Uw spullen worden door kringloopwarenhuis Het Goed ingezameld en gesorteerd. Spullen die herbruikbaar zijn, worden verkocht in de winkel aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Spullen die niet in de winkel kunnen worden verkocht, worden gerecycled.

De BESTgoed-tas wordt ingezameld door de Restgoedwagen van kringloopwarenhuis Het Goed. De inzameldagen vindt u op www.areareiniging.nl. U kunt ook via uw AfvalApp zien op welke dag de Restgoedwagen bij u langskomt.