In de pmd-container mogen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken. Denk aan: lege yoghurtpakken, flacons van wasmiddelen, conservenblikken en frisdrankblikjes. Als je deze verpakkingen gescheiden inzamelt, kunnen er nieuwe verpakkingen van worden gemaakt.

Stoorstoffen
Helaas belanden er veel zogenoemde stoorstoffen tussen het pmd-afval. Dit zijn stoffen die niet hergebruikt kunnen worden en die dus het recycleproces verstoren. Het kost veel moeite om ze tussen het afval uit te halen en ze kunnen zelfs de afvalwerkingsinstallaties beschadigen. Voorbeelden van stoorstoffen die vaak tussen het pmd-afval belanden, zijn hard kunststof, plastic speelgoed, chipszakken en piepschuim (dit is allemaal restafval).

Alleen verpakkingen
Houd voor jezelf als stelregel aan dat er in de pmd-container alleen verpakkingen mogen. Twijfel je of iets er wel of niet in mag? Kijk dan op doemeemetpmd.nl. De verpakkingen hoeven niet brandschoon te zijn, maar mogen ook niet te veel etensresten bevatten. De afvalverwerker controleert of er niet te veel stoorstoffen tussen het afval zitten, daarom is het belangrijk dat je de verpakkingen los of in een transparante zak in de container doet.