Bentinckslaan gaat voor titel Schoonste straat

Hoogeveen – ‘We zijn al uitgeroepen tot de Beste Binnenstad en Sportgemeente van het Jaar. Waarom zouden we ook niet de Schoonste Gemeente kunnen worden?’ Grietje Loof gaat die uitdaging graag aan.

Ze begint zaterdag in haar eigen straat, de Bentinckslaan, en heeft de buurt opgetrommeld om mee te doen. Hoeveel bewoners zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur daadwerkelijk de handen uit de mouwen zullen steken? Ze weet het niet. ‘Het kunnen er tien, twintig of misschien wel dertig zijn. De reacties zijn in ieder geval positief’, vertelt ze enthousiast.

Het idee ontstond nadat ze weer eens liep te slepen met afval dat anderen in de straat hadden achtergelaten. ‘Ik dacht: dit kan echt niet.’ Sinds kort heeft de buurt een Whatsappgroep. Grietje besloot zondag een berichtje rond te sturen met de oproep om van de Bentinckslaan de schoonste straat van Hoogeveen te maken. Ze kreeg veel bijval. De Hoogeveense meldde de activiteit aan op Supporter van Schoon, die een basispakket met daarin onder meer handschoenen, vuilniszakken, een poster, een vlag en een kinderpakket heeft toegestuurd. Opbouwwerker Henk Otten hoorde van het initiatief en was dusdanig enthousiast dat hij via De Smederijen zaterdag voor warme chocolademelk zorgt.

Navolging
Grietje Loof: ‘Ik hoop dat meer mensen hier navolging aan geven. Het gaat immers om onze eigen leefomgeving. Via Supporter van Schoon kan iedereen heel gemakkelijk een actie op touw zetten. De Smederijen ondersteunt dergelijke initiatieven bovendien graag, onder meer door materiaal beschikbaar te stellen en het afval af te voeren.’

Wie het lastig vindt om een soortelijke actie op te zetten, kan ook contact opnemen met Grietje Loof via hoogeveenivn@gmail.com

bron: www.hoogeveenschecourant.nl