Inwoners en bestuurders helpen mee tijdens Landelijke Opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart zijn ook in Hoogeveen flink de handen uit de mouwen gestoken. Deze dag is een initiatief van NederlandSchoon. Het idee is eenvoudig: samen met je buren, collega’s, vrienden of familie zwerfafval opruimen voor een fijne, schone leefomgeving.

In Hoogeveen zijn diverse initiatieven ontplooid om wijken, buurten en parken te ontdoen van zwerfafval. In het Steenbergerpark deden maar liefst vijftig mensen mee met de Landelijke Opschoondag. Ook Hoogeveense bestuurders, waaronder wethouder Jan Steenbergen, hielpen daar een handje mee.

Bij de wijkbeheerders konden deelnemers handschoenen, grijpers en afvalzakken ophalen. Iedereen die heeft meegeholpen kreeg een Dopper fles cadeau van de gemeente: een praktische hervulbare fles die helpt minder plastic te verbruiken.

Videoverslag Landelijke Opschoondag Hoogeveen

Hoogeveen – Wethouder Steenbergen gaf op 19 maart de aftrap bij ’t Struunhuus van de landelijke opschoondag in het Steenbergerpark. De activiteitencommissie van Steenbergerpark Leeft deed een oproep om iedere inwoner in de Weide op om een steentje bij te dragen aan de Nationale Opschoondag.

Bron regiohoogeveen.nl

Steenbergerpark weer spik en span

Hoogeveen – Tijdens de Landelijke opschoondag ging een groep vrijwilligers samen met enkele bestuurders, wethouder en raadsleden het park in om in samenwerking met het IVN het zwerfvuil in het park op te ruimen.

Er lag vooral veel rotzooi rond de hangplek voor de jeugd. Hier werden gebroken flessen, verbrand hout en lege blikjes op geruimd.

Bron: hoogeveenschecourant.nl

Hoogeveners in actie tijdens de Landelijke Opschoondag