Landelijke Opschoondag, óók “Het Jannes-Wolfsbos”, pakte het op!

Op donderdag 17 maart jongstleden was het dan zover; de allereerste Opschoondag in Het Jannes- Wolfsbos. Het vele zwerfafval bij en om het Jannes is veel mensen een doorn in het oog, zo ook mij.

Na wat gesprekjes over en weer met Dieleke Campmans (activiteitenbegeleidster Jannes-Wolfsbos) hebben we besloten om hier iets aan te gaan doen. Grijpers, ringen en handschoenen hebben we kosteloos van de Gemeente gekregen zodat we niet verlegen hoefden te zitten om materiaal.  Bedankt hiervoor Sylvia Kamman! (wijkbeheerder) Ook hebben we materiaal gekregen van Supporter van Schoon. Afijn, na alle voorbereidingen gingen we donderdag van start. Het was prachtig weer en na een kopje koffie, zijn we van start gegaan. Met vijf man sterk en veel bekijks begonnen we aan de klus. Lekker in de zon en met de knijpers in de hand, hadden we al snel drie vuilniszakken vol met blikjes, zakjes, plastic, w.c-papier, zakken chips en noem maar op. Met plezier is er gewerkt aan een schonere leefomgeving. Ook hebben we geconstateerd dat de vijver aan de achterkant een grondige opschoonbeurt nodig heeft. Dat gaat binnenkort dan ook gebeuren. Alle knijpers en vuilniszakken staan nu in de berging zodat diegene die er zin in hebben, daar ook gebruik van kunnen maken. Dus schroomt u niet en maak er gebruik van, daar staat het voor.

Het is de bedoeling dat we vanuit hier iets structureels gaan opzetten vanuit Het Jannes-Wolfsbos, omtrent het zwerfafval ophalen.

Iedereen bedankt voor de medewerking en tot de volgende keer, u hoort van ons want we pakken het samen op.

Groetjes, Linda Kolkman (vrijwilliger)