We willen een schoon stadscentrum: samen pakken we zwerfafval aan!

13 juli 2016 – Hoogeveen doet mee aan de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied’. Samen met horecaondernemers, winkeliers en uiteraard inwoners wil de gemeente zich inzetten voor een schoon winkelcentrum. Vanochtend werd de campagne officieel gestart door wethouder Steenbergen. Tijdens een bijeenkomst in Punt H werd aan genodigden uitgelegd wat de campagne precies inhoudt.

Zwerfafval staat niet alleen slordig en vies, maar kan ook een onveilig gevoel geven. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een schoon stadscentrum meer bezoekers trekt én uitnodigt tot langer winkelen. Samen werken aan een schoon stadscentrum, dat is de gedachte achter de campagne. Horeca, ondernemers, gemeente, bezoekers én inwoners slaan de handen ineen om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen.

Winkeliers en horecaondernemers kunnen hun betrokkenheid bij het project tonen door het plakken van een opvallende sticker op hun etalageruit. Bovendien wordt ze gevraagd om 25 meter rondom hun pand dagelijks vrij te houden van zwerfafval. Ondernemers krijgen bovendien de mogelijkheid om een aantal extra (gratis) middelen te bestellen om de campagne te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een peukenzuil, bierviltjes of een bezem.

Voor bezoekers van het centrum zijn een aantal opvallende afvalbakken geplaatst, zoals een groot doel met vier gaten, waar afval gescheiden ‘ingegooid’  kan worden. Ook zijn er speciale baskets, waar vooral de jeugd zich kan uitleven met het weggooien van hun afval. Het doel en de baskets worden geplaatst tijdens de Pulledagen en de markt op zaterdag tot oktober. ‘Samen zorgen we zo voor een schoner stadscentrum’,  aldus wethouder Steenbergen.