De gemeente Hoogeveen doet samen met acht lokale verenigingen mee aan de pilot Schoon Belonen. Het doel van deze pilot is het verminderen van zwerfafval en het (beter) hergebruiken van plastic verpakkingen. Elke deelnemende vereniging heeft een gebied binnen de gemeente ‘geadopteerd’ waarin zij het zwerfvuil opruimen. Dit zwerfvuil bevat veel plastics, die door veel verenigingen en organisaties niet gescheiden worden van het restafval en dus worden verbrand.

Dat is zonde, want van het ingezamelde plastic en het plastic uit het zwerfafval kunnen mooie nieuwe producten worden gemaakt. Bijvoorbeeld lantaarnpalen, steigers, lange planken, holle planken, paaltjes, picknicksets en zandbakken!

Wil jij zien hoe gebruikt plastic een nieuw leven krijgt? Kom dan op 7 maart naar de demonstratie van Plastic Fantastic bij VV Hoogeveen. Daar staat een mobiele fabriek die plastic verpakkingen omtovert tot een nieuw product. Kom dus zeker langs tussen 14.00 en 16.00 uur aan de Sportveldenweg 1 in Hoogeveen. Je mag zelf een lege shampoofles (of iets vergelijkbaars van zacht plastic)meenemen!