Groente-, fruit- en tuinafval mag in de gft-container. Denk aan: etensresten (rauw, gebakken of gekookt), schillen van aardappels en fruit en uitgebloeide bloemen. Heb je een tuin, dan heb je in deze tijd van het jaar vast ook het nodige snoeiafval. En wat dacht je van versgemaaid gras en het onkruid dat je hebt gewied? Het mag allemaal in de gft-container.

Betere bodem

Al dat natuurlijke afval is biologisch afbreekbaar. In een grote installatie zorgen bacteriën ervoor dat het afval vergist. Dit levert biogas op, dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt om huizen te verwarmen en auto’s te laten rijden. Daarnaast levert het vergistingsproces compost op. Dat komt boeren en tuinders goed van pas voor het verbeteren van de bodem. Tijdens de Landelijke Compostdag wordt de compost ook uitgedeeld aan de inwoners, als bedankje voor het goed scheiden van het gft-afval.

Zo levert je tuinafval uiteindelijk weer voeding op voor je tuin. Blijf dus vooral doorgaan met het scheiden van je gft-afval. Je tuin zal je dankbaar zijn!