algemeenJe kunt asbest naar de Milieustraat brengen. Houd dan rekening met het volgende:

  • Per perceel mag je maximaal 35 m2 gratis op de Milieustraat afleveren.
  • Het verwijderen van asbest moet altijd vooraf gemeld worden via www.omgevingsloket.nl. Heb je hulp nodig bij je melding? De medewerkers van de Gemeentewinkel helpen je graag. Je kunt via www.hoogeveen.nl een afspraak maken zodat je niet hoeft te wachten.
  • Neem het bewijs van acceptatie van de melding mee naar de Milieustraat. Zonder dit bewijs mag Area het asbest niet aannemen.
    Voor grotere hoeveelheden heb je een sloopvergunning nodig. Het asbest mag dan alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.
  • Verpak asbest nat, luchtdicht en dubbel in doorzichtig folie van minimaal 0,2 mm dik. Deze folie is gratis verkrijgbaar bij de Milieustraat. Je mag het asbest niet op de Milieustraat inpakken.
  • Losse asbestproducten, zoals bloempotten, mag je zonder melding afleveren.

Asbestgelijkend materiaal

Bovengenoemde spelregels gelden ook voor materiaal dat op asbest lijkt. Een voorbeeld hiervan zijn de Eternit-golfplaten. Deze platen zijn niet van asbest te onderscheiden. Deze platen moet u als asbest behandelen, ook wanneer u zeker weet dat deze golfplaten asbestvrij zijn. De medewerkers van de Milieustraat accepteren geen onverpakt asbestgelijkend materiaal.