textielVeel mensen denken dat kapotte of versleten kleren, gordijnen, bedtextiel, handdoeken, losse lappen of schoeisel niet hergebruikt kunnen worden. Dat kan wel! Gooi het dus niet in de grijze bak maar lever het in:

  • In de textielcontainer bij jou in de buurt, de Milieustraat, Het Goed of in een van de afvalsorteerstraten van het winkelcentrum bij jou in de buurt.
  • Geef het mee in de huis-aan-huis bezorgde plastic zak van een van de instellingen die eens in de twee maanden voor een goed doel textiel huis-aan-huis inzamelen.
  • Geef het mee aan de Restgoedwagen; deze rijdt één keer per maand bij jou door de straat volgens het rooster dat in de afvalkalender staat. Zie daarvoor www.area-afval.nl of de Area Afval App.
  • Hergebruik oud textiel, bijvoorbeeld door van oude handdoeken kleinere vaatdoekjes of poetslappen te maken; en een oud T-shirt kun je goed gebruiken voor het poetsen van uw schoenen.

Wat is wel/geen textiel

Wel
Kleding, schoenen, lakens & dekens, lappen, tassen & accessoires, versleten kleding, gordijnen, petten & hoeden, huishoudtextiel en knuffels.

Geen
Nat en met olie of verf vervuild textiel, dekbedden, kussens, matrassen, matten, tapijt/vloerbedekking, vulmateriaal, breigaren, bollen wol, knipselresten en afval.