Zwerfafval

Hoogeveen zonder zwerfvuil. In het project ‘Schone wegen aanpak’ gaan ondernemers, gemeente, Rijkswaterstaat en Nederland Schoon de strijd aan tegen verpakkingen, bekers, blikjes en andere rommel langs de weg of bij fastfoodrestaurants en tankstations.  Met borden langs de weg worden weggebruikers er op gewezen rommel niet achteloos weg te gooien maar te deponeren in afvalbakken.

Lege chipszakjes, blikjes, plastic flesjes en sigarettenpeuken. Het ziet er niet uit, rommel in je buurt.

Kom samen in actie tegen zwerfafval

We houden allemaal van een schone buurt zonder zwerfafval. Kies ook een mooie dag om je buurt op te ruimen. Vraag je buren en buurtgenoten om mee te helpen en maak er samen een gezellige dag van.

We helpen je graag bij het opruimen

Ga je aan de slag? Dan helpen wij je graag met bijvoorbeeld handschoenen, grijpers en afvalzakken. Je kunt deze spullen ophalen bij je wijkbeheerder. Hier kun je ook de zakken met zwerfafval inleveren.

Recyclen is gaaf

Juf Manon heeft Bram geleerd dat je van oude spullen nieuwe kunt maken. Dat heet recyclen. Bram vindt recyclen gaaf. Volgens juf kunnen ze van meer afval nieuwe dingen maken, als we nóg beter sorteren. Daar wil Bram alles over weten. Afval uit de grijze container gaat naar de verbrandingsoven. Er wordt energie van opgewekt, maar de meeste grondstoffen zijn weg. Dat is zonde. Want voor het produceren van bijvoorbeeld een plastic fles is opnieuw olie nodig. Er komt een dag dat de olie op is.

Hoogeveen sorteert vóór

Afval beter sorteren betekent meer recyclen. Als we meer afval scheiden en dus ook recyclen houden we minder afval over en gebruiken we minder nieuwe grondstoffen. Zo is de cirkel rond.

Kijk hier voor meer informatie over je wijkbeheerder:

Wijkbeheerder Zuid, Wolfsbos, Krakeel
De Goudvink
Koekoeklaan 5
7905 HJ Hoogeveen
Telefoon 0528 291728
Wijkbeheerder: Sylvia Kamman
s.kamman@dewoldenhoogeveen.nl
Wijkbeheer De Weide/Erflanden
Wijkgebouw De Weideblik
De Ploeger 10a
7908 LL Hoogeveen
Telefoon 0528-234591
Wijkbeheerder: Ronald Boes
r.boes@dewoldenhoogeveen.nl
Wijkbeheer Centrum en Industriegebieden
Wijkgebouw Het Oor
Van Goghlaan 7
7901 GK Hoogeveen
Telefoon 0528 235424
Wijkbeheerder: Gert Stroeve
g.stroeve@dewoldenhoogeveen.nl
Wijkbeheer Dorpen
Wijkgebouw Het Anker
Otto Zomerweg 1
7913 AE Hollandscheveld
Telefoon 06 525 80 765
Contactpersoon: Harm Koopman
h.koopman@dewoldenhoogeveen.nl